Η κινηματική νηνεμία δεν θα σπάσει με ανυπακοή αλλά με πραγματικούς αγώνες!

   

Πολύς λόγος γίνεται για το ζήτημα της κοινής δράσης. Όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά μιλούν για αυτήν και θεωρούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ότι την υπηρετούν .
     Πόσο όμως μια τέτοια άποψη είναι πραγματική;Κι αν είναι έτσι,τότε γιατί φαίνεται ότι το ζήτημα στομώνει και πολύ περισσότερο αυτό που φτάνει στο λαό είναι η αίσθηση πως δεν έχει πού να στηριχτεί όταν οι απαιτήσεις της πάλης ορίζουν μέτωπα σκληρού και παρατεταμένου αγώνα;;
Ο καθένας εννοεί εντελώς διαφορετικά την κοινή δράση. Έρχονται μάλιστα στιγμές που κομμάτια της αριστεράς φαίνεται να διεκδικούν την απόλυτη αλήθεια και την απόλυτη δικαίωση των θέσεων τους,χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ,όταν η πραγματικότητα δεν προσαρμόζεται στις αλήθειες τους.
     Μπορεί όλα αυτά να μην γίνονται σαφή,αν δεν παρακολουθεί κάποιος  στενά τα γεγονότα και τις διεργασίες. Όμως αυτές οι διεργασίες,αποδεικνύονται στην πράξη,αν δικαιώνονται ή απορρίπτονται.
Σε κάποιους λοιπόν φαίνεται γενικόλογο και λίγο,το να θέλουν κάποιες δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα να παρέμβουν από κοινού στη βάση για να συγκροτηθούν αντιστάσεις που να έχουν ένα επίδικο:την άρνηση στην πράξη του να μείνουμε αδρανείς στην επίθεση της κυβέρνησης και της συμπόρευσης των συνδικαλιστικών ηγεσιών.Να συμβάλλουμε στην πράξη,μπαίνοντας μπροστά στη συγκρότηση αντιστάσεων που θα κοντράρουν τον αντι-απεργιακό νόμο με κύριες αιχμές τα ζητήματα που τόσο πιεστικά σήμερα μπήκαν από την πλευρά της κυβέρνησης.(απεργία,30ωρο,συγχωνεύσεις)
Σε αυτή λοιπόν τη φάση ,οι ¨"ειδήμονες "του κινήματος,που θεωρούν ότι έχουν ¨'εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη "άποψη"προσφεύγουν σε γνωστές εξόδους διαφυγής:πετούν τη μπάλα πάλι στην εξέδρα,κάνοντας το δευτερεύον κυρίαρχο και βάζοντας μπροστά άλλη μια τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων,που καλούνται σε ...ανυπακοή,πάντα με συνδικαλιστική κάλυψη(πώς ακριβώς μεταφράζεται αυτό,όταν δεν διαμορφώνονται κινηματικές διαδικασίες είναι απορίας άξιο!!),για κεφαλαιώδη ζητήματα,όπως οι δημιουργικές εργασίες και η Pisa.Θέλουν να ξεχάσουμε βέβαια την προηγούμενη στάση τους που πρότειναν άλλη διαδικασία στην κυβέρνηση και άλλους φορείς,και επιπλέον επιμόρφωση για να μπορούμε να ....σταθούμε επαρκώς στις νέες επιταγές του συστήματος.
Μπορεί η κινηματική νηνεμία να μας φέρνει όλους σε πολύ δύσκολη θέση και να πρέπει να κοπιάσουμε πολύ για να ανοίξουμε μικρές ρωγμές στην απραξία και την αίσθηση αδυναμίας,δεν επιτρέπει όμως να προσπαθούμε τις δικές μας ευθύνες προς αυτή την κατεύθυνση να τις ρίχνουμε στους συναδέλφους ,περιμένοντας μάλιστα ότι με μια τεχνητή διαδικασία θα αλλάξουν τα δεδομένα.
      Εμείς θα επιμείνουμε στην άποψη μας για να δημιουργηθεί η απαιτούμενη συγκρότηση με σκοπό να διαμορφωθούν καλύτερες κινήσεις απάντησης ενάντια στην επίθεση στην εκπαίδευση.Καλό θα ήταν ο καθένας πια να τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα. Όχι για να δικαιωθεί η πρόταση μας,αλλά για να προχωρήσει ο ίδιος ο κλάδος στη διεκδίκηση του δίκιου του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις