Αλληλεγγύη στους κατοίκους της Αττικής από την Καρδίτσα

25 ΝΟΕ 2017

Αλληλεγγύη στους κατοίκους της Αττικής από την Καρδίτσα

Όχι, δεν φταίει ο κακός μας ο καιρός…
Ούτε η κακή στιγμή…
Ούτε η κακή μας μοίρα και τύχη…
Και κυρίως δεν «φταίμε όλες και όλοι» και δεν «…φταίει το κακό το ριζικό μας».

Για άλλη μια φορά άνθρωποι από τις πιο φτωχές περιοχές πλήττονται! Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής βρίσκονται αντιμέτωποι με μια φονική καταστροφή που έχει κοστίσει δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Η κυβέρνηση και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές οφείλουν, αντί να ασχολούνται με επικοινωνιακά κόλπα, να διασφαλίσουν την αποκατάσταση της λειτουργίας της πόλης, να απαλυνθεί όσο γίνεται ο πόνος των συνανθρώπων μας, ο πόνος των χτυπημένων φτωχογειτονιών.

- Φταίνε οι συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και το συγκεκριμένο καπιταλιστικό σύστημα που ιεραρχεί ανάγκες και προτεραιότητες βάζοντας τους ανθρώπους πολύ πίσω από τα κέρδη.

- Φταίνε οι περικοπές στα κονδύλια για έργα υλικοτεχνικής υποδομής και οι ελλείψεις σε προσωπικό που προκαλούν οι μνημονιακές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

- οι αναθέσεις σε εργολάβους, η ασύστολη δόμηση και οικειοποίηση περιοχών στο όνομα της ανάπτυξης και του κέρδους που κατέστησαν ευκολότερο το καταστροφικό έργο της νεροποντής.

- Φταίει η άναρχη και αυθαίρετη δόμηση, τα μπαζωμένα ρέματα, ο άθλιος σχεδιασμός των εμπορευματικών και ιδιωτικών μεγάλων δρόμων, τα αποψιλωμένα δάση που φανερώνουν τη χρόνια κυβερνητική και κρατική αδιαφορία για τη Δυτική αλλά και όλη την Αττική.

- Φταίνε όλες οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές των τελευταίων δεκαετιών γιατί ευνόησαν κι ενίσχυσαν το έγκλημα με την πολιτική τους.

- Φταίνε όλοι οι αρμόδιοι που γνώριζαν την επικινδυνότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ειδικά στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Έτσι, λοιπόν, μία έντονη καταιγίδα ήταν αρκετή για να αναδειχθεί η τραγική έλλειψη υποδομών και η πλήρης αδυναμία του κράτους για την εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης, προστασίας και ασφάλειας. Οι ανθρώπινες ζωές θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους!

Απέναντι σε αυτούς λοιπόν που έρχονται τώρα να σώσουν και να φροντίσουν τα θύματά τους, να απαλύνουν τις καταστροφές που αυτοί οι ίδιοι προκάλεσαν να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Απέναντι σε αυτούς που σε τέτοιες στιγμές φορούν την ανθρωπιστική τους μάσκα και ξεπλένουν κάθε ευθύνη που οι ίδιοι φέρουν, απέναντι στην αντικατάσταση των αναγκαίων κοινωνικών υπηρεσιών από τις δράσεις κεφαλαίου, ΜΚΟ και ενόπλων δυνάμεων, να προτάξουμε στις κρίσιμες αυτές στιγμές την ταξική μας αλληλεγγύη. Την αλληλεγγύη μεταξύ των φτωχών ως μέσο για τη ζωή και την αξιοπρέπεια του κόσμου της δουλειάς.

Συλλέγουμε: Στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Σάββατο 25/11 έως Τετάρτη 29/11 (10 π.μ.- 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.).

Παιδικές κρέμες και πάνες, γάλατα μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτί υγείας, σερβιέτες.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, συλλογικότητες και σωματεία, τον κόσμο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, να δείξει για ακόμη μια φορά έμπρακτα την στήριξη και τη συμπαράστασή του.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ