ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ- ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ- ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!
ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στους ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
Το τριήμερο των εκδηλώσεων για την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανόπνευστη χούντα επέλεξε ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός (ανεξαρτήτως προέδρου) για να κάνει για άλλη μια φορά φανερή την επικυριαρχία του σ’ αυτόν τον έρμο τόπο. Για να δείξει για άλλη μια φορά ότι 200 χρόνια μετά τη δημιουργία ελληνικού κράτους, η ανεξαρτησία εξακολουθεί να αποτελεί επίδικο.
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού έρχεται για να ασκήσει πιέσεις για μία σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν: με την αμερικάνικη και ΝΑΤΟϊκή παρουσία στην Ελλάδα και στο Αιγαίο. Με τον αμερικανο-ρώσικο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό. Με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Με το Κυπριακό που βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση. Με την προσφυγική κρίση. Με τις διαφορές της Ελλάδας με Βαλκάνιους γείτονές της (ονομασία ΠΓΔΜ, θέμα Τσάμηδων με την Αλβανία). Με τα ζητήματα ενεργειακής εκμετάλλευσης και ενεργειακών οδών, στα οποία εμπλέκεται ο εδαφικός και θαλάσσιος χώρος της Ελλάδας. Και τα όποια ψελλίσματά τους για μείωση του χρέους (εξέλιξη που αν κι όσο γίνει, θα ανακουφίσει μόνο τους τραπεζίτες) συνοδεύονται με ρητές διακηρύξεις για νέα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και του λαού.
Η ελληνική αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό ουδέποτε μπόρεσαν ή θέλησαν να σκεφτούν τους εαυτούς τους ξεκομμένους απ’ τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό (και τους αντίστοιχους ευρωπαίους). Σ’ αυτούς βάσιζαν και βασίζουν την κυριαρχία τους και γι’ αυτό ήταν πάντα πρόθυμοι να προσφέρει καλές υπηρεσίες. Στην ίδια ρότα και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επιχειρεί να παρουσιάσει τους αμερικάνους ως φίλους μας. Όμως ο λαός μας δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Θυμάται πολύ καλά τον καταλυτικό ρόλο και την παρουσία των αμερικάνων στη σύγχρονη ελληνική ιστορία (εμφύλιος, παρακράτος, χούντα, εισβολή στην Κύπρο, βάσεις, πυρηνικά κ.α. κα. «Αυτοί σκοτώσαν Λαμπράκη, Μπελογιάννη, φονιάδες των λαών…»)
Συνάδερφοι,
Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκει τις μεγάλες δυνάμεις, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ρωσία, να αντιπαρατίθενται για τη μοιρασιά του κόσμου, σπέρνοντας στο πέρασμά τους- από την Ουκρανία μέχρι τη Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή- τον όλεθρο και δημιουργώντας τα προσφυγικά καραβάνια που πασχίζουν να γλιτώσουν από την καταστροφή. Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό της χώρας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-με την ουσιαστική συναίνεση σύσσωμης της αστικής αντιπολίτευσης προετοιμάζει ένα νέο γύρο επίθεσης και ισοπέδωσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων ενός ολόκληρου αιώνα.
Αναδεικνύεται, λοιπόν, περισσότερο παρά ποτέ η ανάγκη η φετινή επέτειος να σφραγιστεί από τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων και της νεολαίας, προκειμένου να συνδέσουμε τους ανεκπλήρωτους και ζωντανούς στόχους του Πολυτεχνείου με τις σημερινές αντιστάσεις και διεκδικήσεις μας απέναντι στην βαρβαρότητα και την απανθρωπιά του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου. Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της χώρας από εργαζόμενους και νεολαίους που θα βροντοφωνάζουν συνθήματα για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Ειρήνη, Δουλειά, Ανεξαρτησία- ενάντια στην πρόκληση της επίσκεψης Ομπάμα, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!
ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 5.00 μμ Πολυτεχνείο– πορεία ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 3μμ.Χρήστου Λαδά και Σταδίου
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ