ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών



ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών
Ούτε ένας εκπαιδευτικός μόνιμος δεν διορίστηκε τη φετινή σχολική χρονιά !Ο υπουργός Παιδείας σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι θα προσληφθούν μόνιμοι ,εφ’ όσον το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά της χώρας!!!!!.
Μονιμοποιούνται έτσι και διαιωνίζονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στη δημόσια εκπαίδευση, σε ευθυγράμμιση με τις βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ και τις ντιρεκτίβες των «δανειστών». O ΟΟΣΑ στην έκθεσή του προτείνει την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών , παραπέρα συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, τις προσλήψεις ανά περιφέρεια ή Δήμο ή σχολείο!!! Προτάσεις που στοχεύουν στο πέταγμα και άλλων αναπληρωτών στην ανεργία . Πάνω σ’ αυτές τις προτάσεις μας καλεί το Υπουργείο σε «διάλογο». Να αποδεχτούμε δηλαδή και να συνυπογράψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα στο δημόσιο σχολείο.
Οι αυταπάτες που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι υποστηρικτές της, πολύ γρήγορα αποκαλύφτηκε ότι δεν μπορούν να καλύψουν τη βάρβαρη και επώδυνη πραγματικότητα που βιώνουν οι αναπληρωτές και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, όπως και το σύνολο των εργαζομένων, των ανέργων, οι νέοι και ο λαός μας συνολικά.
Ελαστικά εργαζόμενοι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, ωρομίσθιοι, που τρέχουν σε τρία και τέσσερα……….? σχολεία, που ποτέ δεν πληρώνονται στη ώρα τους και τις περισσότερες φορές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, πληρώνοντας ενοίκια και τρέχοντας στις στρατιωτικές λέσχες για φαγητό. Συνθήκες ζωής και εργασίας που επιβάλλει η πολιτική της τη φτώχειας, της εξαθλίωσης, της βαρβαρότητας. Η πολιτική που πετάει τους μαθητές των λαϊκών στρωμάτων έξω απ’ την εκπαίδευση, που στοχεύει στην κατάργηση κάθε ψήγματος δωρεάν παιδείας ή περίθαλψης.
Το σύστημα με την επιβολή των πολλαπλών ελαστικών σχέσεων εργασίας στο δημόσιο σχολείο, έχει κατορθώσει να διασπάσει το μέτωπο των εργαζομένων εκπαιδευτικών, οι οποίοι δουλεύουν στον ίδιο χώρο με τον ίδιο εργοδότη. Με την αγαστή βέβαια συμβολή των εκάστοτε φιλοκυβερνητικών και ρεφορμιστικών δυνάμεων, των συνδικαλιστικών ηγεσιών που με την υπονομευτική στάση κάθε αγώνα και συλλογικής διεκδίκησης, την ηττοπαθή λογική τους,τις εικονικές κινητοποιήσεις και τη συνδιαχειριστική τους πρακτική έχουν διαλύσει ουσιαστικά τα πρωτοβάθμια σωματεία και έχουν διώξει και τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους απ’ αυτά.
Το υπουργείο πατώντας πάνω στην πραγματικότητα που το ίδιο διαμόρφωσε, με όλες τις κυβερνήσεις, μας καλεί σε «διάλογο» για το μοίρασμα της ανεργίας, καλλιεργώντας αντιπαραθέσεις.
Απέναντι στην πολιτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της εργασιακής περιπλάνησης απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αρνούμαστε την απάτη του «διαλόγου» του Υπουργείου και δεν συμμετέχουμε στην προτασεολογία για το μοίρασμα της ανεργίας. Αντιπαλεύουμε την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία διεκδικώντας συλλογικά μέσα απ’ τα σωματεία μας μαζικούς διορισμούς μονίμων.
Απαιτούμε απ’ την ΟΛΜΕ να ανοίξει κύκλος Γενικών Συνελεύσεων με στόχο το ξεδίπλωμα απεργιακών αγώνων για να μην περάσει η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο σχολειό, για να διεκδικήσουμε: ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, Διότι δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε μέσα απ’ τους αποφασιστικούς μας αγώνες. Διότι το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά δεν χαρίστηκε ,αλλά κατακτήθηκε μέσα από μαζική και μακρόχρονη πάλη. Μια διεκδίκηση, που αφορά και τους ήδη μόνιμους εκπαιδευτικούς, όχι μόνο σαν έκφραση αλληλεγγύης, αλλά κύρια επειδή η εργασιακή ανασφάλεια αγγίζει και τους ίδιους με την κινητικότητα και την αξιολόγηση, τις συγχωνεύσεις σχολείων, τμημάτων, τις αλλαγές των προγραμμάτων σπουδών, τις απαιτήσεις του 3ου μνημονίου.
Να απαιτήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και όχι επιδόματα ή σίτιση στις λέσχες και δωρεάν περίθαλψη. Ταυτόχρονα οι αναπληρωτές να έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα (αναρρωτικές άδειες, προσμέτρηση προϋπηρεσίας –άδεια ανατροφής κλπ. )
Οι εκπαιδευτικοί μόνιμοι και ελαστικά εργαζόμενοι είναι ανάγκη να βρουν τον κοινό βηματισμό και να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους. Οι αναπληρωτές –ωρομίσθιοι σαν το πιο βάρβαρα πληττόμενο κομμάτι των εργαζόμενων στην εκπαίδευση πρέπει να διεκδικήσουν λόγο και ρόλο στα σωματεία και να συμβάλλουν σε αγωνιστικές αποφάσεις .
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Δεκέμβρης 2015

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ