ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ




ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοέμβρη
Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά τα μνημόνια διαδέχονται το ένα μετά το άλλο και η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα αποκτά όλο και μεγαλύτερη ένταση και βάθος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντιγράφει μέχρι λεπτομέρειας τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι για το αναπόφευκτο των μνημονίων και για το μονόδρομο της υποταγής.
Οι αντιασφαλιστικές ανατροπές έχουν κάνει τη σύνταξη άπιαστο όνειρο για τους σημερινούς εργαζόμενους (πόσο μάλλον τους άνεργους) και σχεδόν συμβολικό ποσό για τους συνταξιούχους. Η δωρεάν περίθαλψη ανατρέπεται όλο και περισσότερο, η φτωχομεσαία αγροτιά ξεκληρίζεται και η πρώτη κατοικία βγαίνει στο σφυρί. Όλα συνεχίζονται όπως ήταν πριν τη… μεγάλη ανατροπή (όπως ήθελαν να μας κάνουν να πιστεύουμε) των εκλογών του Γενάρη. Τα ίδια και στην εκπαίδευση: Νέα μισθολόγια που θα οδηγήσουν σε παραπέρα μείωση του μισθού, αξιολογήσεις, αδιοριστία και στο φόντο αυτής, διάλυση των εργασιακών σχέσεων των μόνιμων, απόλυτη εργασιακή βαρβαρότητα για τους αναπληρωτές-ωρομισθίους συναδέλφους (εργαζόμενοι λάστιχο σε 3 και 4 απομακρυσμένα σχολεία με αμοιβή ψίχουλα, χωρίς καμιά προοπτική) και μαζικές συμπτύξεις τμημάτων.
Η νέα «ευαίσθητη» κυβέρνηση κάνει δηλώσεις συμπάθειας για τους πρόσφυγες αλλά βάζει πλάτη στους θύτες τους, τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που με τη μετατροπή μιας τεράστιας περιοχής σε πεδίο βολής δημιούργησαν τα κύματα των απελπισμένων προσφύγων.
Ολη αυτή η μαύρη πραγματικότητα βρίσκει το λαό στο περιθώριο χωρίς οργάνωση και χωρίς ατμομηχανές στην ανάγκη συγκρότησης και αντίστασής του. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της συναλλαγής, του ξεπουλήματος και της υποταγής και οι αστικές και ρεφορμιστικές απόψεις των οποίων ήταν φορείς έφεραν τα πράγματα εδώ. Η απαξίωση που συναντάνε από τους εργαζόμενους, όμως δυστυχώς, δεν έχει ακόμα αριστερό πρόσημο και δε συγκροτείται ακόμα σε μια άλλη κατεύθυνση οργάνωσης και αντίστασης. Οι ηγεσίες αυτές προκηρύσσουν μια υπονομευμένη από τις ίδιες, ετεροχρονισμένη απεργία για να δικαιολογήσουν την απραξία τους. Και έχουν και το θράσος να λένε ότι είναι υπονομευτές της απεργίας όσοι τους κάνουν κριτική, όσοι αποκαλύπτουν ότι πραγματική πρόθεση των εργατοπατέρων είναι να περάσουν και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς σοβαρή αντίσταση.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Είναι λάθος να νομίζει κανένας ότι η μη συμμετοχή στην απεργία αποτελεί κριτική στους εργατοπατέρες. Η γενική απεργία στις 12 Νοέμβρη αποτελεί αυτή τη στιγμή μια ευκαιρία για μας τους εργαζόμενους να δείξουμε στο σύστημα ότι κακώς πανηγυρίζει επειδή, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, δήθεν «έχει το λαό στο χέρι». Για να δείξουμε ότι δε θα το βουλώσουμε, επειδή το μνημόνιο τώρα το εφαρμόζουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όχι οι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Και θα ασκήσουμε πραγματική και έμπρακτη κριτική στους εργατοπατέρες κάθε απόχρωσης με την μαζική συμμετοχή μας στην απεργία που αυτοί διοργάνωσαν με βαριά καρδιά. Αλλά συγχρόνως και με την προσπάθεια εμείς, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουμε την απεργία στα χέρια μας: να πραγματοποιηθούν άμεσα γενικές συνελεύσεις μαζικές που να οδηγήσουν σε νέα απεργία και σε συνολική κλιμάκωση. Μια κλιμάκωση που θα ανοίξει το δρόμο σε κινητοποιήσεις μάχης και όχι απλής δήλωσης αντίθεσης Ταυτόχρονα, με δεδομένη τη σύγκλιση, προς το χειρότερο βέβαια, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθόλου δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στο άμεσο μέλλον η διατήρηση του δικαιώματος συμμετοχής στην απεργία και στο δημόσιο. Ετσι κι αλλιώς, η προετοιμασία νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου είναι από τις γνωστές απαιτήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ. Και το έδαφος για τον νόμο αυτό στρώνεται με την πληθώρα δικών (και κάποιων καταδικών) συναδέλφων για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.
Στις 12 Νοέμβρη απεργούμε. Από τις 13 Νοέμβρη πιέζουμε για νέους γύρους γενικών συνελεύσεων για τη συνέχιση του αγώνα.
Ενάντια στα ιμπεριαλιστικά δεσμά ΕΕ – ΗΠΑ – ΔΝΤ και στην κυβερνητική πολιτική, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με ανθρώπινους μισθούς, με ασφάλιση – περίθαλψη για όλους.
  • Ενάντια σε κάθε αξιολόγηση – δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες - Να αρθούν ΟΛΕΣ οι συνδικαλιστικές διώξεις!
  • Ενάντια σε διαθεσιμότητα, κινητικότητα, απολύσεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις - Μόνιμοι διορισμοί!
  • Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς- Δωρεάν σπουδές για όλους.
  • Συνδικάτα ταξικά και αγωνιστικά - όχι κυβερνητικά και συνδιαχειριστικά.

Νοέμβρης 2015
deltioake.blogspot.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ