Κάλεσμα της ΑΤΙΚ στη συγκέντρωση καταγγελίας της μαζικής δολοφονίας στη Τουρκία

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu
Konfederasyona Karkerên ji Tirkîye li Ewropa
Konföderation der Arbeiter aus der Türkei in Europa
Confederation of Workers from Turkey in Europe
La Confédération des Travailleurs de Turquie en
Συνομοσπονδία Τούρκων Εργαζομένων στην Ευρώπη
www.atik-online.net - konsey@atik-online.net - info@atik-online.net - atikathens@gmx.com

Γίναμε μάρτυρες ακόμη μιας άνανδρης επίθεσης ενάντια στον αγώνα του λαού μας για την ελευθερία και την δημοκρατία, στην Άγκυρα. Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι υπεύθυνος αυτού του μακελειού του λαού που συγκεντρώθηκε για να εκφράσει με ειρηνικό τρόπο τα αιτήματά του για «Ειρήνη και Δημοκρατία». Το τουρκικό φασιστικό κράτος και η σημερινή του κυβέρνηση του AKP είναι υπεύθυνοι για αυτή την αιματηρή σφαγή! Πρέπει να αποκαλυφθεί και να μη μείνει στο σκοτάδι, ότι το μακελειό που βιώσαμε είναι ένας καινούργιος κρίκος της συνεχιζόμενης κρατικής πολιτικής! Ο λαός μας πρέπει να ξέρει ότι η ιστορία του τουρκικού κράτους είναι γεμάτη από σφαγές ενάντια στον λαό.
Το κράτος συνθλίβεται κάτω από την πίεση που ασκείται από το προχώρημα του απελευθερωτικού αγώνα του κουρδικού λαού και από τους κλυδωνισμούς που δημιούργησαν οι λαϊκές κινητοποιήσεις στο Gezi. Προσπαθεί να συντρίψει με αιματοχυσίες τα πρωτοπόρα κινήματα επειδή ξέρει ότι δεν μπορεί να αντέξει τους νέους ξεσηκωμούς. Έτσι στέλνει το μήνυμα σε εκατομμύρια αποδέκτες «μην εναντιώνεστε στο κράτος».
Η επίθεση είναι επίθεση στον αγώνα του λαού για ειρήνη και δημοκρατία. Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση δεν υπάρχει άλλη απάντηση, παρά μόνο η ισχυροποίηση αυτού του αγώνα! Απέναντι στις κάθε είδους προσπάθειες να μας τρομοκρατήσουν με τις ενέργειές τους, θα αναβαθμίσουμε τα καλέσματα του αγώνα που είναι η μοναδική απάντηση! Δεν υπάρχει πεδίο ευαισθητοποίησης καλύτερο από το πεδίο των κινητοποιήσεων.
Καλούμε την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό να βγουν μπροστά, να βγουν στους δρόμους απέναντι στο μακελειό και να αγωνιστούν για τους μάρτυρες. Ο φασισμός να ξέρει: Τα συνθήματα των νεκρών δεν θα μείνουν μισά, ο αγώνας δεν θα σταματήσει. Αντίθετα η φωνή μας θα δυναμώσει, ο αγώνας μας θα ισχυροποιηθεί! Η μόνη επιλογή για μας είναι η αντίσταση και ο αγώνας και αυτό θα κάνουμε!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ: Δευτέρα 12 Οκτώβρη στις 6:30 μ.μ. ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ