Ξημερώματα Δευτέρας.

Μια νέα μέρα ξημέρωσε,Η κυβέρνηση έπεσε!Σύσσωμη η αριστερά,που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε κάνει μπαντιέρα το να πέσει η κυβέρνηση, αλαλάζουσα πρέπει να πανηγυρίζει στους δρόμους!
Κι όμως ,δε βλέπω τίποτα.Κυριακή βράδυ Αθήνα.
Εκτός από τους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια,οι υπόλοιποι δρόμοι είναι το ίδο μουντοι και σκοτεινοί.Τα πρόσωπα των ανθρώπων το ίδιο σκυθρωπά.Μα τι; Δεν τους άγγιξε η ελπίδα που ερχόταν και τώρα είναι εδώ; Δεν τους άγγιξε η συντριπτική αλλαγή πολιτικού σκηνικού; Δεν είδαν την ώρα της ανατροπής;'Εμπρος λαέ,μην τους φοβηθείς!Ηρθε η ώρα της ανατροπής"φωνάζαν κάποια αριστερά μπλόκ στις πορείες.
Κι η ανατροπή ήρθε.Κι ο λαός το πληροφορήθηκε απο τις τηλεοράσεις.Από τα exit poll ,απο τα αποτελέσματα όλη νύχτα.Απο τα εκλογικά κέντρα.
Κι όμως !Αυτό το σκηνικό μοιάζει ίδιο.Κι ο λαός το ίδιο απόμακρος.
Ο Τσίπρας,νεος Πρωθυπουργός,δίνει πολιτικό όρκο,αφού πρώτα τα συμφώνησε με τον Καμμένο πως "μαζί θα προχωρήσουνε!".
Αντιφατικοί καιροί! Εκσυγχρονισμοί με συντηρητικό πρόσημο!
Κι ο λαός στη γωνιά,όπως τόσα χρόνια,Εκεί που τον έβαλαν εκσυγχρονισμοί,σοσιαλδημοκρατικές διακηρύξεις με αστική διακυβέρνηση,συναίνεση,ταξικές ειρήνες,ψηφίζουμε αλλά με επιφυλάξεις,σωματεία των ξεπουλημένων,αναθέσεις,συνδιαχειρίσεις,εκλογολαγνεία της αριστεράς.
Το ποιός θα διαχειριστεί τις εντολές του συστήματος της εξάρτησης ,θα αποδειχτεί στην πράξη πως δεν μπορεί να είναι το διακύβευμα του λαού.Γιατί πολύ γρήγορα ο λαός θα επιστρέψει στην δυσκολία που του έχει προκαλέσει η επίθεση ενός συστήματος που δεν έχει κανένα έλεος για το λαό,τους λαούς όλου του κόσμου.Πολύ σύντομα θα έχει να απαντήσει εμπρός στο νέο κύμα αντιλαϊκής επίθεσης.Και αυτό το ξέρει καλά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ