Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες! Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες! Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού

Από τις αρχές του προηγούμενου μήνα ο Νίκος Ρωμανός και ο Ηρακλής Κωστάρης, κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, προχώρησαν σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο, να μπορούν δηλαδή να πάρουν τις εκπαιδευτικές άδειες, που δικαιούνται, για να μπορέσουν να φοιτήσουν στη σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν περάσει.
Φαίνεται λοιπόν πως η κυβέρνηση, αν μια φορά προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία το δόγμα «νόμος και τάξη», τότε η κατάσταση στις φυλακές θα είναι δέκα φορές χειρότερη. Έτσι η διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού σε συνεργασία με την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αδιαφορώντας ακόμα και για τους δικούς τους νόμους, κουρελιάζοντας κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και καταπατώντας ακόμα και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, κρατώντας εκδικητική στάση απέναντι στους δύο κρατούμενους, που καμία σχέση δεν έχει με σωφρονισμό, όπως ευαγγελίζονται διάφοροι παρατρεχάμενοι, αρνείται από τη μία να τους δώσει κάτι που δικαιούνται και από την άλλη αδιαφορεί πλήρως ακόμα και για τη ζωή τους. Αφού πρώτα με τη στάση της, τους ανάγκασε να προχωρήσουν σε απεργία πείνας για να μπορέσουν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Η αλληλεγγύη μας απέναντι στους δύο απεργούς πείνας και στα δίκαια αιτήματα τους πρέπει να είναι αυτονόητη.
Η στάση της κυβέρνησης στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ξεκομμένη από το συνολικότερο πλαίσιο λειτουργίας της. Όπως είναι γνωστό εξάλλου, ο μόνος τρόπος για να συνεχίζει να περνάει την αντιλαϊκή της πολιτική είναι μέσω του βούρδουλα και της τρομοκρατίας. Έτσι όλα τα παραπάνω εντάσσονται στο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, πού μέρα με την μέρα όλο και εντείνεται. Προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία, πως όποια φωνή έρχεται σε αντίθεση με την κυρίαρχη πολιτική, θα τσακίζεται εν τη γενέσει της.
Τέλος, η όλη στάση των διαφόρων υπευθύνων δεν είναι ξεκομμένη από την προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει το σχέδιο για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας ή αλλιώς τύπου Γ. Φαίνεται πως έχουν ζηλέψει από τη λειτουργία και τα επιτεύγματα του Γκουαντάναμο ή των φυλακών με λευκά κελιά στην Τουρκία και βιάζονται να εφαρμόσουν και εδώ κάτι παρόμοιο. Επίσης, όπως θα μπορούσε να φανταστεί ο καθένας, αν οι φυλακές αυτές υπάρχουν, για να περιορίζουν μέχρι εξαφανίσεων τους έγκλειστους, θα έχουν και άλλη μία χρησιμότητα για τους υπόλοιπους, που ζουν εκτός των τειχών. Η λειτουργία τους θα χρησιμοποιείται σαν μόνιμο φόβητρο και παράδειγμα προς αποφυγή για τον εχθρό λαό στην περίπτωση που φανταστεί ακόμα να αντιπαλέψει την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Εξάλλου δεν είναι και λίγες οι φορές που γνήσιες λαϊκές κινητοποιήσεις (πχ. ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής) χαρακτηρίστηκαν σαν τρομοκρατία, «διεκδικώντας» μάλλον μία θέση στις νέες συνθήκες κράτησης που δημιουργούντα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Κανένας δε θα χαλάει τους σχεδιασμούς μιας αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση